Популарни постови

петак, 1. април 2011.

МОЛИТВА ИЗ МОЛЕБНА ЗА СПАС СРПСКОГ НАРОДА


Господе Боже, дуготрпељиви и многомилостиви, чуј и услиши глас нас грешних. Знамо да је мучеништво твој дар онима које најпре спасаваш и у дворе своје уводиш. Даровао си, зато, мучеништво српском народу у обилној мери, ради славе праведних, ради лека грешних, ради спасења свих.
Призри, Господе, на нашу немоћ и не допусти да страдамо преко мере, да не би, под дугим и тешким мучењима, ослабила наша вера у Тебе. Људи Те прослављају плачем или песмом. Заустави нам плач и даруј нам песму, о Христе победоносни.
Сабери нас на свето огњиште наше, на свето Косово и Метохију, да би се огрејани и обрадовани укрепили славом Твојом. Дуга је ноћ нашег плача, заповеди, зато, зори да сване. Неизрецивом милошћу Твојом, очисти грехе неопране крвљу и сузама. Помилуј и спаси нас не по заслугама нас грешних него молитвама и заступништвом пречисте Твоје Мајке и свих новомученика српских. Амин.
Господе Исусе Христе Боже наш, прими ово наше усрдно мољење и опрости нам сагрешења наша. Опомени се непријатеља наших који нас мрзе и угњетавају, и немој им дати по делима њиховим, него их уразуми, по великој Твојој милости, како би и они увидели да зло добра донети не може. Цркву Твоју свету и верне Твоје избави од свакога зла свемоћном руком Твојом. Помози, Господе, Ти који си ради спасења свију пошао на крст и смрт претрпео, да и међу нама, и у целом свету, мржња уступи место љубави, немир — миру, жалост — радости, да тих и миран живот проведемо као људи Твоји и браћа међу собом.
Пресвета Мајко Богородице, теби се обраћамо и молимо, јер ти знаш боли мајке за Сином кога злочинци неправедно мучише и убише. Утишај боли матера и отаца за децом коју неправедно нападају, прогоне и насиља чине. Задржи руке злочинаца и сачувај и нас и њих од зла и греха.
Обраћамо се молитвено и вама, угодници Божји и мученици из рода нашега, да Господу, пред којим стојите, припаднете својим молитвама за нас, да сачува земљу нашу и народ од неправде, насиља, међусобне заваде и неслоге. У покајању исповедамо да нисмо ни врући ни хладни у ревности за истину и правду Царства небескога, јер одступисмо од оне прве љубави коју сте ви имали и којој сте се приволели са светим кнезом Лазаром.
Господе мира и љубави, помози нам да се на пут Теби вратимо и немој уклонити светњак Цркве наше испред Себе. Јер си Бог милости, и доброте и човекољубља, и теби славу узносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова.