Популарни постови

субота, 9. април 2011.

Molitva Avi Justinu za ozdravljenje srca

O, Avo Justine, pomozi nam! Sunčeva čista svetlost, rascvetalo bilje, jaganjci u polju i dečji osmesi, govore o našem grehu, jer ih ne vidimo, Oče Prepodobni. Nezasluženo se rodismo i učismo od dobrih učitelja, i naučismo znanja i stekosmo mudrost, i zadobismo poverenje ljudi, a nismo onakvi kakvi se predstavljamo, već smo prazni i hladni u svemu.
Molimo Ti se u samoći, gde tek retko prepoznaje brat brata. Milosrdno primi ispovesti za grehove koji nas pustoše, jer ih svagda iznova činimo; za gordost, pohlepu, blud, gnev i lenjost. Ne osećamo više radost i ne vidimo lepotu, dar Duha Svetog Utešitelja. I duše u nama zamiru jer ostavismo ljubav Hristovu.
Omolitvi nas, zagrej naša tužna, Hristočežnjiva srca, kako si govorio, Oče Prepodobni; nauči nas da pobedimo zlo koje nas pritiska. Izmoli nama oproštaj od jedinog Čovekoljubca. Omij nas suzama. Zapali u nama samilost Hristovu, koja je kao mali izvor u hladovini iz koga se napajaju čula i um, a duša se snaži za veće uzlete. Izmoli za nas nadu da ćemo živeti dubokim i snažnim životom po Bogu.
O, divni Ugodniče Božji, koji na svetu nisi imao nikoga osim Hrista, Prepodobni Oče Justine Novi Ćelijski, moli se sa nama pred licem Tvorca, da se Božja ljubav useli u naša srca kao bujica prolećne svetlosti, da ostane u nama zauvek, da se naši životi, naša posrtanja i ustajanja, naša stradanja i svakodnevni trudovi, završe slavoslovom Hristu Spasu, Duhom Svetim na slavu Boga Oca – za naš i svega sveta život večni. Amin!