Популарни постови

петак, 26. август 2011.

"Рече му Исус: Ја сам Пут, Истина и Живот; нико неће доћи к Оцу осим кроза Ме" (Јован 14:6)

"Господ постао човек, како веле Свети Оци, да би човека учинио богом. Он је Једини Бог по природи, а нама даје благодат, Божанске силе да ми постанемо слични Њему, да постанемо богови по благодати, како уче Свети Оци, како учи Православна Црква, насупрот свим ђаволијама педагошким, философским и научним. То је Еванђелска педагогика, Еванђелска философија, Еванђелска наука, права наука.

Не умишљам ја, браћо, ништа, ја не говорим легенде овде, бајке, ни басне, него говорим о најпотреснијем догађају који се догодио у нашем земаљском свету. Ја говорим о томе како је Бог постао човек! То је најважнији догађај у свима световима, за људски ум, за људско биће, најважнији за мене и за тебе лично. Постао човек, а у Њему, у Њему Човеку, Исусу из Назарета, гле, заиста - сав Бог.

Увек Он и само Он - чудесни Богочовек, Господ и Спаситељ наш Исус Христос, био је, јесте, и биће за свако људско биће - Пут, Истина и Живот."

 

Свети Јустин Ћелијски

 

"Истина је Исус Христос, Богочовек; заблуда је одбацивати ову Истину, што је заправо човекова жеља да буде као Бог. Сви они који нису са Њим, против Њега су, јер Он је Истина, Истина свега што постоји, Истина и нашег најдубљег бића, и ко год то одбацује, тај одбацује све. Равнодушност је заблуда и грешка; равнодушан човек је изабрао - не прихватити Га..."

 

Блажени Серафим Роуз