Популарни постови

петак, 01. јул 2011.

Ученичке молитве

Прошле  године, на једном часу у Чичиној школи у Аранђеловцу, из радозналости предложимо деци, ученицима тадашњег другог разреда, да запишу на папир неку своју кратку молитву... И шта рећи – опет смо се уверили у то да од деце итекако има шта да се научи... У дечјим молитвама има има толико покајања, бриге и љубави за ближње и за свет, благодарности, живе вере, има чак и љутње (једна молитва је била насловљена као „Молитва, и критика“), и највише есхатологије... читавши њихове молитве и уздахе Богу постидели смо се; јер нема ничега у палом свету тако чистог и светог као што су деца, погледајте и сами:

- Благи Боже, даруј нам добро, чувај нас од зла, подари нам здравље и окружи нас добрим људима. Савладај зло и овладај добром! Очекујем Исуса Христа. Амин. (Емилија Мркобрада)
- Боже, ја се молим да нема више туче, да нема смрти и да будемо добри људи. И још бих желео да нема рата и да нема болести. (Милорад Савић)
- Молим Те Боже да се смрт укине и да животиње више не нападају људе. Хвала Ти што си створио свет на којем сада живимо. Хвала Ти што нас лечиш од разних болести. И опрости ми све моје грехе, амин! Још Те молим да се од Тебе врати Исус Христос. (Никола Јарић)
- Оче наш, подари нам доброту, дај нам памети да имамо све петице. Пошаљи нам Исуса Христа да останемо вечно живи. Амин. (Марија Милић)
- Молим Те Боже да васкрснеш све умрле становнике света. Да не буде више смрти, да зла више нема, да влада мир у целом свету. Да деца и одрасли буду срећни и да цела земља буде здрава. Не бих желела да буде зла и туче. (Ивана Обрадовић)
- Боже, ја бих Те молила да ми учиниш ово: да будем одлична у школи и да будем срећна у животу. Да излазим сваки дан испред зграде, и још Ти ја желим да Ти будеш добро. И овом молитвом тражим од Тебе све ово. Твоја Анђела. (Анђела Цветковић)
- Оче наш, молим Ти се, дођи на свет да Те сви виде. Благослови све ученике, и опрости им грехе њихове. Даруј овај свет љубављу да се људи из целог света воле, да се не свађају и не бију. Амин! (Теодора Бабић)
- Боже Свети који си на небесима, молим Те подари нам живот много година. Да нема више зла на земљи. Да се људи више не убијају. Да животиње не нападају људе. Да сва деца имају добре оцене. (Никола Миловановић)
- Драги Боже, молим те да се овај свет промени: да буде чисто и да се лоши момци промене. (Н. Н.)
- У име Оца и Сина и Светога Духа, амин. Наш Боже, благослови нас и даруј свима дарове који су им драги. Који су грешили у животу, опрости им. Оне који су сиромашни, благослови их. (Анастасија Крејовић)
- Оче наш хвала Ти на свему. Захваљује ти се Милош Милентијевић. (Милош М.)
- Хвала Ти Боже што си нам подарио живот. (Марија Антонијевић)
- Хвала за школу и добре учитеље и учитељице. Молим Те да видим Исуса Христа и да не будем прехлађена. И да се сви дружимо. (Тања Војводић)
- У име Оца и Сина и Светога Духа, амин. Хвала Ти Боже што си нам подарио живот на планети земљи. Опрости нам наше грехе и псовке. (Марко)
- Боже, дај добро свакоме ономе ко Те зна. Дођи нам на земљу јер Те волимо и желимо да Те видимо. (Јована Лазаревић)
- Боже, молим Те да видимо Исуса Христа. И молим те да могу сви и ја чак да летим. И молим Те да нема ратова и да сви живимо вечно. И молим те да нема дрогираша и да нема лопова! И да Исус сиђе ускоро на земљу, и да сви буду срећни... (Марица Павловић)
- Оче наш, даруј нас срећом и здрављем, да све буде лепо и да нас лечиш од болести разних. Боже драги, чувај манастире и Свету Гору. Свештеницима подари моћи и зло спречи чак и у сред ноћи. (Радован Јакшић)
- Боже, ја сам Ти захвална зато што нам опрашташ све грехове и зато што си уз мене кад ми се дешавају неке ствари. Молим Те да у нашој земљи Србији нема злочина, криминала, убистава. Волела бих да живимо у љубави и слози. (Јована Шевар)
- Боже, волео бих да нико не напада животиње, људе, децу и друга жива бића. Драги Боже ја бих волео да сви људи који су преминули оживе и да будемо сви срећни и радосни и да сви будемо у Твоме срцу. (Александар Куч)
- Боже, помози нам да добијемо добре оцене. Молим Ти се да нестане смрти, да се људи не бију већ да буде све како треба. Боже, молила бих од Тебе да нам буде најбоље одељење у школи. Дај нам Боже да сви будемо живи и здрави. (Јована Лазаревић)
- Молим Те, Боже, да дарујеш све моје пријатеље па чак и непријатеље здрављем и поштењем. Боже који си на небесима, да ли може да се учини да све буде бесмртно и да постоји добар однос између живих бића: људи, животиња и биљака? Да се уклони све зло, и смртност, и да се стално молимо Теби. Сада и увек и у векове векова, амин. Једва чекам да се врати Христос. Амин. (Н. Н.)
- Боже, молим Те да се сви људи слажу и да не буде зла, и да сви живе вечно и да нестане смрт. Боже наш подари нам леп живот као што си подарио Адаму и Еви у Рају. Нека све буде весело и радосно. Амин. (Јована Кузмановић)
- Драги Боже који си на небесима, дај нам љубави мира и доброте. Моја највећа жеља је да сви људи живе у слози и да не постоји смрти. Волела бих да се отвори што више цркава, а не да се затварају. (Катарина Јоксимовић)
- Драги Боже, желела бих да све постане бесмртно, да људи буде све више и да више живе. Боже, желела бих да постоји неки лек против умирања. Волела бих да се врати Исус Христос. (Јелена Лазаревић)
- Боже, волео бих да сиђеш на земљу и да ми увек помогнеш, јер пре ми ниси помогао када сам пао са бицикле и изгулио се на бетон. (Урош Милојевић)
- Боже, молио бих Те да ми оствариш једну жељу. То је да будем одличан ђак. Једва чекам да сиђеш јер је овде досадно. (Немања Петровић)
- Мој Боже, једва чекам да сиђеш доле у овај пакао. Једног трена сам помислила да Те нема. То се десило када су ми украли телефон. Али ипак нисам изгубила наду да ћеш сићи и да ће сви оживети. (Марина Ивановић)
- Драги Боже, желим да Ти се захвалим што си ми подарио љубав, срећу и одличан успех. Исто тако желим да Ти се захвалим што си створио природу, биљке, животиње и људе. (Александра Николић)
- Боже наш спаси нас. Верујемо у Тебе и волимо Те пуно!!! Једва чекам да сиђеш доле, овде су неки који праве пакао. Моја жеља коју бих желела да ми оствариш је да се моји родитељи опет воле и врате у нормалан живот! (Н. Н.)
- Боже, једва чекам да сиђеш на земљу. Због тога сам и љута на Тебе, што Те нема већ једном! Молим Те да будем добар ђак и да упишем медицину. Опрости ми све грехе које сам учинила. (Јелена Орозовић)
- Оче наш, нека сви буду срећни и зрави. Нека нам природа подари лепоту своју. Хвала за живот и родитеље који се о мени брину. Хвала за браћу и топлину дома мог. Желим да Ти се захвалим и за остало што си за мене учинио. Амин. (Андријана Војиновић)
- Боже мој помози ми да будем одличан у школи. И да добијем петицу из енглеског. Хвала ти што си ми пријатељ. Желим да Ти се захвалим што си ми подарио здравље и срећу. И желим да сиђеш доле. (Никола Милинковић)